Stress

STRESS OG UDBRÆNDTHED

For at komme sig efter stress er det vigtigt at få hjælp til både den fysiologiske/kropslige stressreaktion (typisk symptomer som hjertebanken, søvnbesvær, angstanfald, åndedrætsbesvær, tankemylder, svimmelhed, hukommelsestab osv.) men lige så vigtigt at få hjælp til at finde de underliggende årsager, der udløste stressreaktionen.

Neuroaffektiv psykoterapi, der er en brobygning mellem den nyeste neuropsykologiske forskning og tilknytning, fokuserer både på at berolige det overaktive nervesystem, og bearbejde de psykiske følger af stressreaktionen. Herigennem hjælper jeg dig med at finde ro og balance i kroppen, så du nemmere kan finde tilbage til nærvær og livsglæde.

Stress kommer af at vi har taget os for meget sammen, for længe

Når vi er i meget stressende omstændigheder gennem længere tid, kan stressresponset blive fastlåst/kronisk. Derved kommer vi i en tilstand, hvor stressresponset er tændt hele tiden, og det bliver dét vi nu oplever verden gennem – en følelse i kroppen af hele tiden at ’jeg er i fare’, og er derfor hele tiden på vagt – også selv om det der oprindelig udløste stressreaktionen ikke længere er til stede.

Stress er en reaktion i nervesystemet

Stress er en reaktion i den del af nervesystemet der kaldes det autonome nervesystem. Denne del af nervesystemet er ikke viljestyret, men instinktivt, og det er bl.a. derfor vi ikke kan ’tage os sammen’ når vi har stress – faktisk gør det blot stressreaktionen værre.

Da stressresponset er instinktivt, og er en del af det autonome nervesystem, falder vi ikke til ro af rationelt at vide at der ikke længere er ’fare på færde’ – vi falder først til ro når det opleves kropsligt at vi er i sikkerhed!

_____

Ring til mig på 30115822 eller send en mail til mail@lisebuus.dk for at booke en samtale, eller for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

 • Akuttider – hjælp her og nu

  Har du brug for akut hjælp, har jeg altid indlagt akuttider. Det betyder, at du som regel kan komme til inden for 1-3 dage ved akut opstået krise.

  Jeg er efteruddannet i chok-/ traumeterapi, og har mange års erfaring med behandling af akutte tilstande som følge af pludseligt opstået tab, chok og traumer.

  Du er meget velkommen til at kontakte mig på 30115822.

 • Kontakt

  Psykolog Lise Buus – mail@lisebuus.dk – tlf: 3011 5822

 • Lær selv at regulere indre uro, overvældelse eller tankemylder.

  Få 5 praktiske øvelser til selvberoligelse – der rent faktisk virker.
  + et huskeark, lige til at have med på farten.

  Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet.

  Vi hader også spam. Du kan afmelde når som helst.