Håndtering af kronisk sygdom og smerter

Sygdom og smerter behandles naturligvis primært ad medicinsk og lægefaglig vej. Men i tilfælde af kronisk sygdom eller kroniske smerter, bliver vores liv påvirket i en sådan grad, at vi ofte får brug for hjælp til at finde nye måder leve med følgerne af sygdommen eller smerterne.

Det kan være rigtig svært at overkomme kroniske smerter, eller leve med en kronisk sygdom. For hvordan finder vi vej i at leve med et ubehag der ikke umiddelbart kommer til at gå væk? Det sætter gang i store og svære følelser for de fleste, og det kan derfor være en stor hjælp at få støtte til at håndtere og bearbejde disse efterreaktioner.

Almindelige reaktioner på at leve med kronisk sygdom eller smerter:

Ofte bliver vi – i bedste mening – meget hurtigt hjulpet videre til at få det bedste ud af det der er, og ikke dvæle for meget ved det vi ikke kan længere. Sorgen og de følelser der er forbundet med de nye livsvilkår er dog en naturlig og vigtig del af vejen til at finde nye måder at leve med sygdommen eller smerterne.

Jeg følger tæt med i forskningen indenfor sammenhængen mellem psyken og nervesystemet og kan derfor trække på den nyeste viden derfra. Det er langtfra altid at der er en direkte psykologisk komponent i sygdommen. Dog viser nyere forskning mere og mere tydeligt, hvor tæt krop og psyke hænger sammen og gensidigt påvirker hinanden. Erfaring viser også helt klart, at når vi får det bedre psykisk bedres de fysiske symptomer.

Jeg har solid erfaring med at arbejde med både kronikere og pårørende til alvorlig og/eller kronisk sygdom.

Jeg er desuden uddannet yogalærer, og tilbyder derfor også mindfulnessteknikker, vejrtrækningsøvelser og afspændingsøvelser der kan være med til at lindre de fysiske symptomer.

_____

Ring til mig på 30115822 eller send en mail til mail@lisebuus.dk for at booke en samtale, eller for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

 • Akuttider – hjælp her og nu

  Har du brug for akut hjælp, har jeg altid indlagt akuttider. Det betyder, at du som regel kan komme til inden for 1-3 dage ved akut opstået krise.

  Jeg er efteruddannet i chok-/ traumeterapi, og har mange års erfaring med behandling af akutte tilstande som følge af pludseligt opstået tab, chok og traumer.

  Du er meget velkommen til at kontakte mig på 30115822.

 • Kontakt

  Psykolog Lise Buus – mail@lisebuus.dk – tlf: 3011 5822

 • Lær selv at regulere indre uro, overvældelse eller tankemylder.

  Få 5 praktiske øvelser til selvberoligelse – der rent faktisk virker.
  + et huskeark, lige til at have med på farten.

  Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet.

  Vi hader også spam. Du kan afmelde når som helst.