Kriser og traumereaktioner

Mange mennesker kommer sig naturligt efter belastende påvirkninger, chok, voldsomme hændelser eller livskriser. De oplever i tiden efter at have naturlige efterreaktioner, mens kroppen og nervesystemet genfinder sin balance, og psyken får bearbejdet det, der er sket.

Dog er der også mange som ikke kommer sig ved egen hjælp, men oplever at de kropslige og følelsesmæssige efterreaktioner bliver for overvældende, og det føles som vi sidder fast i dem.

Det er dog vigtigt at understrege at fysiske og psykiske efterreaktioner er en helt naturlig og sund reaktion, når noget har været for meget, for længe. Det er kroppens og sindets måde at sige stop på.

Når ubehaget ikke går væk

Nogle gange varer traumereaktionerne ved, og fysisk og psykisk bliver vi ved med at reagere som om der stadig er fare på færde, selv om det der oprindeligt udløste reaktionerne umiddelbart er overstået. I nogle tilfælde dukker der over tid nye kropslige symptomer op, og det kan for mange være svært at forstå, hvorfor kroppen gør som den gør og hvorfor det er så svært at komme videre.

Det kan være svært at finde rundt i alle de store følelser og svært at finde tilbage til at kunne fungere i en almindelig hverdag igen. Her kan det være en stor hjælp tale med en psykolog, og få et sted hvor alle de svære tanker og følelser kan få plads, og hjælp til at forstå hvorfor du reagerer som du gør.

Du får hjælp til at bearbejde det, der er sket og støtte til, i dit eget tempo, at finde nye veje i livet. Jeg hjælper dig med at få skabt sammenhæng og kontakt med dine kropslige reaktioner og dine tanker og følelser, så du igen kan finde ro og glæde indeni.

Reaktioner er meget forskellige

Det er vidt forskelligt hvordan vi reagerer på traumer, og dermed hvilke symptomer det fysisk og psykisk kan lede til. Jeg har hjulpet mennesker som er kommet med noget så forskelligt som; vejrtrækningsproblemer, angst, uforklarlige smerter, mareridt, eksem, tvangstanker og depression. Det er kroppens måde, på forskellig vis, at forsøge at håndtere og forløse det store pres som chokket/krisen har sat i gang.

_____

Ring til mig på 30115822 eller send en mail til mail@lisebuus.dk for at booke en samtale, eller for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

 • Akuttider – hjælp her og nu

  Har du brug for akut hjælp, har jeg altid indlagt akuttider. Det betyder, at du som regel kan komme til inden for 1-3 dage ved akut opstået krise.

  Jeg er efteruddannet i chok-/ traumeterapi, og har mange års erfaring med behandling af akutte tilstande som følge af pludseligt opstået tab, chok og traumer.

  Du er meget velkommen til at kontakte mig på 30115822.

 • Kontakt

  Psykolog Lise Buus – mail@lisebuus.dk – tlf: 3011 5822

 • Lær selv at regulere indre uro, overvældelse eller tankemylder.

  Få 5 praktiske øvelser til selvberoligelse – der rent faktisk virker.
  + et huskeark, lige til at have med på farten.

  Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet.

  Vi hader også spam. Du kan afmelde når som helst.